2012. december 1., szombat

Ovikarácsony

Ovikarácsony

„Méz, fahéj, ánizs, gyömbér, szegfűszeg, mák, dió, sültalma...
... ezek az ízek és illatok számomra nélkülözhetetlenek az ünnepi készülődés alatt, mert egy szempillantás alatt karácsonyi hangulatot teremtenek. Az adventi időszak örömét és meghittségét semmi sem teszi tökéletesebbé, mint a családdal együtt töltött idő, és a közösen készített sütemények ínycsiklandó illata.”……de ez a meghittség sajnos nem mindenkinek adatik meg.

Hosszú évek óta indít adománygyűjtő kampányokat a Kifőztük.hu remek csapata, szerencsémre, az idén is részese lehetek a Kifőztük Karácsony 2012 elnevezésű adománygyűjtő akciónak.

Kiscsapatot alkotva, Ruzicska Zsófival - Nyammm, Szabó Noémivel -Mandula sarok, Móricz Tündével - Nagymamám konyhájából, Dénes Péterrel - Gour-man, Gesztenyével (Bonbon mánia), Petrával (Reformkori konyha), Székely Kingával (Kulináris Ízbombák), Szijártó Renátával és Tamási Istvánnal (Salubrity), Katucival (Katuci konyhája) és Sacival (ZsiriCsibi Zabszalma) a Dankó utcai, Wesley János Óvodát – melyet sokan csak Hajléktalan óvodaként ismernek - szemeltük ki, nekik szeretnénk kampányolni. 


Az intézményt a szükség hívta életre. 2005-ben kezdte meg működését, a Wesley János Lelkészképző Főiskola néhány tantermében és szociális helyiségében, de sajnos a normatívából nem fenntartható, a szülők pedig képtelenek anyagi áldozatot vállalni. Célja, hogy a külső Józsefvárosban élő szegény családok gyermekei megfelelő oktatási intézménybe juthassanak.

Mivel a pénz, mindenhol a legkevesebb kategóriába tartozik, az idén a tárgyiasult adományoké a főszerep. Hogy minek is örülne az Óvoda sok kis lakója? Íme egy lista, hogy könnyebb legyen az adományozás:
   • gyermek ruha 3-7 éves korig (ha nem új az nem baj, csak jó
      legyen    és tiszta),
   • játék 3-7 éves korig,
   • mesekönyv,
   • színes ceruza, gyurma, festék, papír, ragasztó…stb.
   • tisztítószer és tisztálkodási szer – fogkrém, fogkefe,
      folyékony szappan, szalvéta….stb.
   • élelmiszer, sajnos a főzés nem megoldott, így számításba jöhet:
      o édes és sós keksz,
      o szaloncukor, hisz itt a karácsony,
      o lekvár, befőtt,
      o és bármi ami nem igényel főzést.

Amennyiben lehetőséged van rá, kérlek írj egy e-mailt a ovikaracsony@kifoztuk.hu címre, mikor adományt viszel vagy küldesz, hogy mi is lássuk és közzé tehessük az eredményt. Ha nagyobb mennyiségű adományról lenne szó, vagy bármi gond adódna, fordulj hozzánk ugyanezen a címen és segítünk. 
Adományok átvételének helyszíne és ideje:
1086 Budapest, Dankó utca 11. (WJLF épülete), munkanapokon 8.00-16.00, munkaidőn kívül a főiskola portaszolgála átveszi a felajánlásokat, tel:210-5400/262
Az Óvoda számlaszáma: 11708001-20520380-00000000

.......és összefogni tényleg jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...