2013. szeptember 30., hétfő

Csipkebogyó kaland / Adventures of the Rosehip

Ennek a mintának az ötlete a balatoni nyaralásunk alatt született. Életemben először voltam a Balatonnál és nagyon tetszett! A gyerekeim is nagyon élvezték! Egyik nap addig bóklásztak a vízparton, amíg nem találtak egy bokrot! "Anya mi ez a piros bogyó?" kérdezte a 6 éves fiam. Mondtam neki hogy ez a csipkebogyó és nagyon egészséges mert rengeteg C-vitamin van benne! "Akkor szedjünk jó sokat anya!" ... Nos így történt, hogy szedtünk egy jó kosárnyi csipkebogyót, amit mostanában beáztatás után almalével keverve szépen elfogyasztunk reggelente, mielőtt elindulunk az óvodába és a bölcsődébe.
Én egy kis díszt varrtam belőle, pontosan olyan alakja van mint annak a hollóházi bögrének (25 éves bögre) amiben áztatom a csipkebogyót.
Kellemes bökögetést!




For perfect quality download the PDF file. 
A tökéletes színekért töltsd le a PDF-et.



In English:

This pattern idea had at our holiday in the Lake Balaton. I had been there at first in my lifetime, and it was lovely so much! My children liked also there. One day they walked at the beach, and found a bush! "Mom, what is this red berry?" asked my 6 years old son. I told him, this is the rosehip, and it is a very healthy, because is full of vitamin C! "Collect very much, Mom!" he said ... Well we collected rosehip with a big basket, and recently we have drunk these berries after soaking and mixed with apple juice every morning, and then go to the daycare and the nursery!


I finished it as a mug ornament so its shape are similar to another mug from Hollóháza (25 years old mug) what I use to the soaking of the rosehip.

Happy Stitching!




7 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos mintát terveztél!!! :o)
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Timi!! Örülök hogy tetszik :)Üdv tim

      Törlés
  2. Fantasztikus vagy, köszönjük szépen! :)
    S eszembe is jutott, h fiaimnak többször kellene mutatnom s együttszednünk e csodanövényeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dia! Örülök hogy tetszik a minta, köszönöm :) Igen, gyermekeim (6 és 2 éves) imádnak mindent amit szedni lehet. Kisfiamat mostanában különösen érdekli hogy miben milyen vitamin van, és milyen növény mire jó ... és emlékszik is a dolgokra :) Üdv, tim

      Törlés
  3. Nagyon tetszik ez is, meg a szilvalekváros is, köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Eleonóra! Nagyon örülök és köszönöm szépen :) Üdv tim

      Törlés
  4. De jó lett! Köszönöm a mintát, nagyon kedves, őszi színei vannak! :)

    VálaszTörlés